NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK POSJETIO NAŠ MEDŽLIS

15.6.2021. Novoizabrani gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, je sa zamjenicima, Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem, došao u posjet splitskom mesdžidu, odnosno, Medžlisu Islamske zajednice Split.

Best Authentic Sneakers | Air Jordan 1 Retro High OG 'University Blue' — Mnje

Glavni imam, Vahid ef. Hadžić, je dočekao gradonačelnika na ulazu u mesdžid te u ime svih muslimana Medžlisa izrazio dobrodošlicu gradonačelniku i suradnicima.

Pored glavnog imama, dočeku su prisustvovali članovi Izvršnog odbor MIZ Split, Jasmin Mehić, Festim Akiki, Jasmin Žunić i muallima/vjeroučiteljica Suada Hadžić.

Na žalost, zbog poslovnih obveza, predsjednik Izvršnog odbora, Ismail Šakiri i dopredsjednik Ševal Tosuni, bili su spriječeni prisustvovati ovom događaju.

Na početku posjeta, Vahid ef. je goste upoznao s mesdžidom - molitvenim prostorom. Istaknuo je činjenicu da je prostor mesdžida gradski i da muslimani Splita i Splitsko-dalmatinske županije nemaju vlastiti mesdžid (islamski centar).

Po završetku obilaska mesdžida je uslijedilo druženje u prostoru divanhane mesdžida za vrijeme kojeg je glavni imam putem prezentacije u najkraćim crtama upoznao goste s historijatom muslimana i Islamske zajednice u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na Medžlis Islamske zajednice Split. Posebno je naglasio veoma kvalitetne odnose prema islamu i muslimanima, kako u Republici Hrvatskoj tako i u gradu podno Marjana.

Na kraju posjeta, gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo posjetom i svime doživljenim te naglasio da želi nastavak dosadašnjih dobrih odnosa, te da ih unaprjeđujemo i gradimo nove. Također je istakao da su njegova vrata uvijek otvorena za suradnju po svim pitanjima.

 

 

Informacije

Adresa (ured)   Dominisova 1
Radno vrijeme:   Pon.-Pet. 10:00-13:00

Mesdžid

Masjid

 

Cosmijeva 1

Otvoren za vrijeme dnevnih namaza

Open for daily prayers

Telefon    +385 21 360 651
Fax   +385 21 345 581
Mobitel  
Email    medzlis.split@outlook.com
Broj rač.- IBAN  

ERSTE BANKA

HR7824020061500116525

Lokacija